Support & Training

Home » Support & Training

Support & Training

Support & Training

De medewerkers in het team van applicatiespecialisten van Tromp Medical zijn allen werkzaam geweest in Nederlandse ziekenhuizen en hebben ruime praktijkervaring. De applicatiespecialisten werken altijd toe naar de juiste oplossing voor iedere klant. Ons applicatieteam begeleidt, adviseert en demonstreert alle systemen / artikelen die wij aanbieden. Zij beantwoorden zowel inhoudelijke als gebruikersvragen. Dankzij de gedeelde kennis van het applicatieteam krijgen gebruikers van de systemen de antwoorden die zij nodig hebben.

Het applicatieteam verzorgt trainingen voor gebruikers die nodig zijn bij ingebruikname van een systeem. De trainingen worden aangepast aan de wensen van de gebruikers. Daarnaast is er de mogelijkheid om in extra applicatietrainingen te voorzien.

Voor applicatievragen kunt u terecht bij het applicatieteam:
via e-mail applicatie@trompmedical.com of telefoon 0251-662077.

Telefonisch support

Storingen of meldingen dienen te worden gemeld bij onze Service afdeling in Castricum op telefoonnummer: 0251-662077. Deze worden zoveel mogelijk telefonisch opgelost.

Na een storingsmelding wordt u binnen 30 minuten teruggebeld. Eerst zal worden bepaald of de storing middels remote service kan worden opgelost. Indien dit niet mogelijk is, zal er binnen de overeengekomen responsetijd een technicus arriveren. Kritische onderdelen, die cruciaal zijn om de apparatuur in het geval van fatale storingen zo spoedig mogelijk weer functioneel te krijgen, liggen op voorraad in ons bedrijf te Castricum en kunnen dezelfde dag worden geleverd. U kunt onze supportafdeling 24 uur per dag bereiken op telefoonnummer 0251-662077.

Voor servicevragen kunt u terecht bij het serviceteam:
via email service@trompmedical.com of telefoon 0251-662077.

Afdrukken