Cyriax Clinic investerte i Canons toppmodell

Cyriax Clinic - Fornøyd kunde

– Veldig fint å ha en leverandør som følger opp på eget initiativ

Fysioterapeut og ultralydspesialist Edgeir Gunvordal valgte ultralydmaskiner fra Tromp Medical på bakgrunn av bildekvalitet – men det han setter aller mest pris på i ettertid er oppfølgingen han får fra leverandøren.

Edgeir Gunvordal

Fysioterapeut Edgeir Gunvordal

Høsten 2020 ble spesialistklinikken Cyriax Clinic den første i sitt marked til å gå til innkjøp av Canons toppmodell innen ultralyddiagnostikk.

– Cyriax Clinic er i veldig stor grad en “second opinion”-klinikk her på Vestlandet. Vi samarbeider med en lang rekke kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter og leger, og mye av vårt klientell blir henvist til oss fra disse. Derfor må vi levere topp vare tilbake når vi sender dem tilbake for videre behandling, og da trenger vi det beste utstyret på markedet, forklarer fysioterapeut Edgeir Gunvordal.

Gunvordal og hans partner ved klinikken, Sindre Romarheim, har begge masterutdanning innen fysioterapi fra Middlesex University i London, samt spesialistutdanning innen diagnostisk ultralyd av muskler og skjelett (MSK).

– Den moderne terapeuten er ikke opptatt av profesjon, men av kvalitet. Derfor er det viktig for oss å ha godt samarbeid med, og stor respekt for, alle våre samarbeidspartnere. I vår bransje er det dessverre litt for å vanlig å vise liten respekt for andre, og å snakke ned konkurransen fordi de har valgt en litt annen retning, kommenterer Gunvordal.

Dynamisk undersøkelse

Formålet med diagnostisk ultralyd er å presist identifisere ulike muskel- og skjelettplager direkte på klinikken.

Vanlige plager som kan diagnostiseres med ultralyd er seneavrivninger, muskelavrivninger, nerveavklemninger, slimposebetennelser og frossen skulder.

– Den store fordelen med diagnostisk ultralyd er at man får en dynamisk undersøkelse. Dersom man tar MR må pasienten ligge dønn i ro, mens man med en diagnostisk ultralydmaskin kan bevege kroppsdeler mens man scanner, og identifisere problemene ut i fra bildene på skjermen, forklarer Gunvordal.

Canon Aplio i800

Vurderte utstyr fra fem ulike leverandører

Cyriax Clinic hadde allerede et utvalg ultralydmaskiner. For å ta behandlingstilbudet til neste nivå, og dra nytte av ny teknologi og nye muligheter, ønsket de likevel å oppgradere “maskinparken”.

– Da vi skulle investere i nytt utstyr hadde vi utstyr fra fem ulike leverandører inne på prøve. Til slutt falt valget på to maskiner fra Tromp Medical, deriblant toppmodellen Canon Aplio i800, forteller Gunvordal.

Han begrunner valget med at kvaliteten på bildene var klart best på maskinen levert av Tromp Medical, og da særlig på de mer avanserte problemene

– Bildekvaliteten er markant bedre på de sjeldne diagnosene, som for eksempel nerveproblemer, påpeker han.

– Stikker ofte innom

Ifølge Gunvordal er selv ikke de ypperste ultralydmaskinene nødvendigvis supergode umiddelbart.

– En ultralydmaskin blir bedre og bedre med tiden, etterhvert som du gjør fininnstillingene. Derfor trenger du oppfølging over tid, forklarer han.

Og nettopp når det gjelder oppfølging, mener ultralydspesialisten at Tromp Medical har vist seg fra sin beste side.

– Det er i utgangspunktet stor forskjell på å drive klinikk på Østlandet, der du har all ekspertise tilgjengelig til enhver tid, og andre steder i landet. Noe jeg liker godt med Tromp Medical er at de ofte stikker innom oss når de er i Bergen, sier han.

– Ofte er det kun små justeringer vi må få gjort på maskinen, men i en travel hverdag har vi på klinikken nok annet å tenke på. Da er det veldig fint å ha en leverandør som følger oss opp på eget initiativ!

Er du jakt etter en pålitelig partner på medisinsk bildediagnostikk?
Send oss en epost!